Dé volleybalspecialist voor verenigingen sinds 2012!
0
Winkelwagen
€ 0,00
Wat is de juiste balspanning van een volleybal? Die pijnlijke rode armen van het passen, of die plofbal die amper over het net te serveren is, zowel een te harde als een te zachte volleybal speelt niet prettig. Maar hoe hard moet je een volleybal nou eigenlijk oppompen? 

Een volleybal dient 0,30 tot 0,325 kg/cm² (294,3 tot 318,82 mbar) opgepompt te worden. Deze balspanning is opgenomen in de officiële regels van de Nevobo. De balspanning van een volleybal kan je bijvoorbeeld controleren met een spanningsmeter of een ballenpomp met drukmeter.

Je zult er achter komen zo’n 300 mbar best hard is, en veel teams eigenlijk met te zachte volleyballen spelen. Blijf de balspanning gedurende het seizoen regelmatig controleren, want door onder andere temperatuurverschillen kunnen volleyballen zachter raken. Moet je een volleybal wekelijks oppompen? Dan is de bal waarschijnlijk lek! 

Wist je trouwens dat je lekke volleyballen vaak kan laten repareren? Stuur een mail maar info@volleybalcentrum.nl voor meer informatie!

Trefwoorden: volleybal, volleybal oppompen, balspanning volleybal, ballenspanning volleybal
  Volleybalcentrum     12-01-2022 16:34

Over ons

Volleybalcentrum helpt al bijna 10 jaar lang volleybalverenigingen met het vinden van het juiste volleybalmateriaal! Op volleybalcentrum.nl vind je volleyballenvolleybalkleding, trainingshulpmiddelen en heel veel meer voor jouw volleybalvereniging!
 

Aangesloten bij

Webwinkel Keurmerk
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Deze website gebruikt cookies om de winkelervaring te kunnen optimaliseren.
Accepteer geselecteerde cookies