Even op vakantie.. 1 september zijn we weer terug!
0
Winkelwagen
€ 0,00
Wat is de juiste balspanning van een volleybal?

  Volleybalcentrum     12-01-2022  

Wat is de juiste balspanning van een volleybal? Die pijnlijke rode armen van het passen, of die plofbal die amper over het net te serveren is, zowel een te harde als een te zachte volleybal speelt niet prettig. Maar hoe hard moet je een volleybal nou eigenlijk oppompen?  Een volleybal dient 0,30 tot 0,325 kg/cm² (294,3 tot 318,82 mbar) opgepompt te worden. Deze balspanning is opgenomen in de officiële regels van de Nevobo . De balspanning van een volleybal kan je bijvoorbeeld controleren met een spanningsmeter of een ballenpomp met drukmeter. Je zult er achter komen zo’n 300 mbar best hard is, en veel teams eigenlijk met te zachte volleyballen spelen. Blijf de balspanning gedurende het seizoen regelmatig controleren, want door onder andere temperatuurverschillen kunnen volleyballen zachter raken. Moet je een volleybal wekelijks oppompen? Dan is de...

Lees meer

Volleybalschoenen: Mizuno volleybalschoenen

  Volleybalcentrum     30-12-2019  

Volleybalschoenen: Mizuno volleybalschoenen Mizuno is een Japans bedrijf dat is opgericht in 1906 door Rihachi Mizuno en zijn jongere broer Rizo. Nu is het één van de grootste sportfabrikanten ter wereld en een zeer populair volleybalmerk. Sinds 2013 is Mizuno de officiële volleybalschoenenleverancier van de Nevobo en marktleider op het gebied van volleybalschoenen in Nederland. Sindsdien zijn ze dan ook niet meer weg te denken van de Nederlandse volleybalvelden. Jaar op jaar blijft Mizuno ons verassen met flitsende designs, maar vooral vooruitstrevende technologie. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de volleybalschoenen van het komende seizoen!  

Lees meer

Over ons

Volleybalcentrum helpt al bijna 10 jaar lang volleybalverenigingen met het vinden van het juiste volleybalmateriaal! Op volleybalcentrum.nl vind je volleyballenvolleybalkleding, trainingshulpmiddelen en heel veel meer voor jouw volleybalvereniging!
 

Aangesloten bij

Webwinkel Keurmerk
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Deze website gebruikt cookies om de winkelervaring te kunnen optimaliseren.
Accepteer geselecteerde cookies
Even op vakantie... Bestellingen en mails worden vanaf 1 september verwerkt.